BİGEP PROJESİ DAHİLİNDE OKULUMUZDA 'ZEKA OYUNLARI KÖŞESİ' KURDUK.

23.02.2024 46

Zeka oyunlarının öğrencilerin akademik ve sosyal performasında önemli bir rol oynadığının bilinmesinden beri bu oyunlar eğitim sistemine entegre edilmeye çalışılmıştır. 2023-2024 yılında Şanlıurfa ilimizde uygulanmaya başlayan BİGEP projesinin de ön ayak olmasıyla beraber okulumuzdaki öğretmenlerimizin görüşleri çerçevesinde hem öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek hem de okulumuzun koridorlarında öğrencilerin keyifli bir teneffüs ve öğle arası geçirmeleri için zeka oyunları köşesi kurduk.

Zeka oyunları, çocuklarda motivasyonu yükselten, davranışların düzelmesine yardımcı olan, özgüveni ve katılımcılığı artıran; kolay öğrenilen ve her yaşa hitap eden bir spordur. Kritik durumlarda iyi düşünme, daha iyi problem çözme, bağımsız ve doğru karar verme yeteneği kazandırır ve geliştirirler. Aynı zamanda zeka oyunlarına ilgi duyan çocukların matematik ve okuma derslerinde başarılı olduğu da yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Tüm bunlar bi arada düşünüldüğünde kurduğumuz bu köşenin öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.

23-02-202423-02-202423-02-2024